Wassen

Het wassen van je auto kan een heerlijk voldaan gevoel geven. Bij ons vind je alles om je auto goed te wassen. Er zijn vele manieren om je auto te wassen, hieronder één van de vele manieren: 

Een goede wasbeurt is een voorzichtige wasbeurt; auto wassen zonder krassen start met het afspoelen van de auto.
Om het eerste vuil los te weken adviseren wij om te beginnen met een foamlaag of een pre-wash. Spuit de auto helemaal in het schuim, laat het even inwerken en spoel vervolgens de gehele auto af. Na deze stap kan het daadwerkelijke wassen beginnen. Het mooiste schuim krijg je met een foamgun op een hogedrukreiniger, we verkopen echter ook hand-foamers waar je geen extra apparatuur bij nodig bent. De dikte van het foam bepaal je met de mate van verdunning met water.

Het kan voor komen dat je auto slachtoffer is geworden van boomsappen, insecten, teerspetters, vliegroest of andere narigheid, hiervoor bieden we speciale reinigers aan.

Voor het wassen adviseren we het gebruik van shampoo en 2 emmers. De ene emmer voorzien van je schone sop en de andere emmer om je spons in schoon te spoelen. Oftewel een schone en een vieze emmer. Zo houd je spons het beste schoon en maak je de kans op krasjes heel klein. Een vuile spons vergroot juist de kans op krasjes.

Door een emmer te kiezen met een grit-guard (vuilzeef) op de bodem wordt de kans op krasjes extra verkleind. Het vuil uit de spons zal door de grit-guard naar beneden op de bodem van je emmer zakken. Als je de spons in je emmer laat liggen zal deze op de grit-guard blijven liggen en dus niet in het vuil wat op de bodem van de emmer ligt. 

Na het wassen adviseren we om de auto af te drogen om kans op waterspots te verkleinen. Voor het afdrogen adviseren we een grote zware microvezel droogdoek, deze absorberen zeer veel water en kunnen zonder uitwringen je auto in één keer goed drogen. Er zijn ook drooghulpen verkrijgbaar die waterspots moeten voorkomen, ook wanneer je de auto niet afdroogt.

Om het wassen te complimenteren zou je deze nog kunnen aanvullen met een spraywax of natte sprayseal (wetcoat) o.i.d. om ook meteen een goede bescherming toe te voegen en eventuele strepen snel en simpel weg te poetsen. Een echte uitgebreide waxbeurt is natuurlijk nog beter.

Samenvattend:
1. Pre-wash / Snow Foam --> vuil losweken en afspoelen.
2. Reinigen (insecten, teer, hars) --> Auto ontdoen van hardnekkige aanslag.
3. Wassen met auto Shampoo --> Wassen met 2 emmers en/of vuilzeef + afspoelen
4. Wetcoat --> Bescherming over natte auto sprayen en afspoelen
5. Afdrogen --> Om waterspots en kalkvorming te voorkomen.